Ravioli z młodymi buraczkami i ricottą

43 kliknięcia
09.07.2015
blog: smakuj smaki

Przepis: Ravioli z młodymi buraczkami i ricottą

Składniki (18-20 pierożków): Ciasto: 200 g. mąki pszennej 1 jajko + 1 żółtko 4 łyżki zimnej wody szczypta soli Nadzienie: 2 młode buraczki (ok. 130 g.) w łupinkach 130 g. sera ricotta 1 mała cebulka 1 łyżeczka masła 30 g. parmezanu lub innego sera długodojrzewającego 1 jajko sól i pieprz Sos pietruszkowy: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 żółtko 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 5 łyżek wody 1 łyżka śmietany 18% pół łyżeczki mąki kuk...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Sprawdzona Kuchnia
    Sprawdzona Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sprawdzonakuchnia
    Sałatka letnia

    Sałatka letnia 508

    Kamila
    Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ogrody babilonu
    ravioli z botwinką

    ravioli z botwinką 287