Recenzja książki "Taste what you're missing" Barb Stuckey

37 kliknięć
30.05.2014
blog: Grace w kuchni

Przepis: Recenzja książki "Taste what you're missing" Barb Stuckey

Każdy z nas wie jeszcze ze szkoły, że na języku znajdują się obszary, które pozwalają nam odczuwać smaki: słony, słodki, kwaśny, gorzki i umami. Jednak czy potrafimy świadomie z nich korzystać, smakować, to co jemy? Czy jedząc soczyste pomidory, jesteśmy w stanie dokładnie opisać ich smak? Czy wiecie, że zdarza się słone wino? Co to jest umami? Czy wiecie, że Lufthansa testuje potrawy serwowane na pokładzie samolotów w warunka...

Zobacz także przepisy na:

    tylife.pl
    tylife.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    tylife.pl
    Recenzja książki Jadłonomia

    Recenzja książki Jadłonomia 68

    Madame Edith
    Madame Edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    madameedith.com
    WHAT KATIE ATE - RECENZJA

    WHAT KATIE ATE - RECENZJA 149