Risotto z krewetkami i skórką pomarańczową

101 kliknięć
14.08.2014
blog: smakuj smaki

Przepis: Risotto z krewetkami i skórką pomarańczową

Składniki (2 porcje): 12 dużych lub średnich krewetek 2 łyżki masła 1 mała cebula 1 szkl. ryżu arborio 3 łyżki białego wytrawnego wina 2 szkl. gorącego wywaru z warzyw 2 łyżeczki świeżo otartej skórki z pomarańczy 3 łyżki startego parmezanu 1 żółtko 2 łyżki mleka pieprz Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła, dodajemy posiekaną cebulę i szklimy przez minutę. Wrzucamy ryż i mieszając smażymy 2 min. Następnie dolewamy w...

Zobacz także przepisy na:

    Agnieszka
    Agnieszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jem Krem
    Pomarańczowe risotto z krewetkami

    Pomarańczowe risotto z krewetkami 577

    bosko-bo-wlosko
    bosko-bo-wlosko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    bosko-bo-wlosko
    RISOTTO Z KREWETKAMI

    RISOTTO Z KREWETKAMI 63

    kornik
    kornik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kornik w kuchni
    Risotto ze szparagami i krewetkami

    Risotto ze szparagami i krewetkami 106

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis przepisów

    Alfabetyczny spis przepisów 6555

    hamerlak1994
    hamerlak1994 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wyrobiony Smak
    Dorsz typu brandade

    Dorsz typu brandade 36

    hamerlak1994
    hamerlak1994 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wyrobiony Smak
    Risotto – jak zrobić?

    Risotto – jak zrobić? 37

    blue_megi
    blue_megi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Rogalik
    Risotto z krewetkami i pomarańczą

    Risotto z krewetkami i pomarańczą 56

    tofka
    tofka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    para w kuchni
    Risotto z krewetkami

    Risotto z krewetkami 1342