Rolada z mięsa wołowego nadziana musem z wątróbki, kaparami i suszonymi morelami podana z ziołowym sosem beszamelowym oraz piwem Brown Ale.

85 kliknięć
17.08.2015
blog: Symfonia smakowa

Przepis: Rolada z mięsa wołowego nadziana musem z wątróbki, kaparami i suszonymi morelami podana z ziołowym sosem beszamelowym oraz piwem Brown Ale.

Składniki: 500 g wołowego mięsa mielonego  400 g wątróbki drobiowej  2 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki kaparów  8 moreli suszonych  1 jajko 50 g masła 1 czerstwa bułka, namoczona i wyciśnięta 1 łyżeczka suszonego oregano  1 łyżeczka suszonego tymianki  50 ml piwa Brown Ale 1 łyżeczka oleju  sól, pieprz na ziołowy sos beszamelowy: 30 g masła 250 ml mleka 30 g mąki szczypta gałki muszkatołowej garść posiekanego koperku, natki pie...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    gosik2.0
    gosik2.0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Rodzinka w Kuchni
    Pieczeń z indyka z morelami

    Pieczeń z indyka z morelami 2258

    srk76
    srk76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Blog rodzinny
    Rolada wołowa

    Rolada wołowa 2030

    elka72
    elka72 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    W kuchni i ogrodzie
    Rolada z morelami

    Rolada z morelami 1025

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis przepisów

    Alfabetyczny spis przepisów 6556

    Dorota Smakuje
    Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorota Smakuje
    Mięso na święta - przepisy

    Mięso na święta - przepisy 3158

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis treści

    Alfabetyczny spis treści 1649