roladki szpinakowe w cieście francuskim

74 kliknięcia
23.04.2016
blog: moja e-książka kucharska

Przepis: roladki szpinakowe w cieście francuskim

250g szpinaku 1 kula mozarella 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka pieprzu sól do smaku 1 opakowanie ciasta francuskiego Gotujemy wodę z 1/2 łyżeczki soli. Do gotującej wody wrzucamy szpinak na około 2 minuty, aby go zaparzyć ale nie rozgotować. Potem szybko odcedzamy i przelewamy zimną wodą dla zachowania soczystej zieleni. Następnie pozostawiamy na sicie do odsączenia. Czosnek drobno siekamy, dodajemy do niego drobno pokrojoną mozare...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    basia112
    basia112 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jaskinia Smaku
    Roladki z ciasta francuskiego

    Roladki z ciasta francuskiego 1380

    elka72
    elka72 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    W kuchni i ogrodzie
    Bananowo-szpinakowy koktajl

    Bananowo-szpinakowy koktajl 1534