Roladki z bakłażana na zimno, z parmezanem i pikantnym sosem

72 kliknięcia
22.08.2017
blog: Magazyn Kuchenny

Przepis: Roladki z bakłażana na zimno, z parmezanem i pikantnym sosem

Roladki z bakłażana na zimno zrobiliśmy, co tu dużo ukrywać, z resztek. Czyli z połówki bakłażana, która czekała na zmiłowanie w lodówce i kawałka startego parmezanu. Ponieważ sam bakłażan ma smak raczej łagodny, powstał do niego, na chybcika, ostry sos z harissy i tahini, czyli składników, które niedawno zostały użyte do doprawienia steków z jagnięciny z bulgurem. Roladki, zanim je zjedliśmy, postały sobie parę godzin i okaza...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Wiech
    Wiech Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia bez chemii
    Soczewica. Wyrolowana Soczewica.

    Soczewica. Wyrolowana Soczewica. 421

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis przepisów

    Alfabetyczny spis przepisów 6555