Roladki z dorsza w cieście francuskim

432 kliknięcia
02.01.2014
blog: 100 smaków

Przepis: Roladki z dorsza w cieście francuskim

Liczba porcji:  4 800 g polędwicy z dorsza. Jest to górna, przednia część filetu - o najbardziej zwartym mięsie 1/2 arkusza ciasta francuskiego - 250 g, jestem fanem ciasta od Bliklego 1 pęczek pietruszki 1/2 szklanki blanszowanych migdałów skórka i sok z 1 cytryny 3 łyżki tartego Parmezanu 1/3 szklanki oliwy - użyłem oliwy tłoczonej z cytrynami, można zastąpić ją zwykłą i dać odrobinę więcej soku z cytryny sól pieprz do smaku...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    kasiaole
    kasiaole Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie Ole
    Ciasto francuskie z dorszem

    Ciasto francuskie z dorszem 665