Ryba stir fry z imbirem – chińskie danie z woka na szybko

266 kliknięć
25.11.2014
blog: Monikucha Online

Przepis: Ryba stir fry z imbirem – chińskie danie z woka na szybko

Dania typu stir fry są jednymi z moich ulubionych ze względu na łatwość i szybkość przygotowania oraz możliwość poeksperymentowania z lokalnymi składnikami. Stir fry to szybkie smażenie w woku – tradycyjnej patelni z okrągłym dnem wykonanej ze stali węglowej, stosowanej dziś powszechnie nie tylko w Azji, ale i na całym świecie. Technika stir fry (lub jak kto woli chao) została wynaleziona najprawdopodobniej za czasów panowania...

Zobacz także przepisy na:

    malgoshka
    malgoshka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pobite gary
    Wieczór z kuchnią chińską

    Wieczór z kuchnią chińską 377

    Anka
    Anka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Wschodu
    Smażony ryż ze szparagami

    Smażony ryż ze szparagami 126

    KUKBUK
    KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KUKBUK
    Jak zrobić stir fry?

    Jak zrobić stir fry? 109

    Anka
    Anka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Wschodu
    Stir-fry z kurczakiem i mango

    Stir-fry z kurczakiem i mango 167

    eve
    eve Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    GOTOWE PRZEPISY
    Danie z woka

    Danie z woka 3291

    Anka
    Anka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Wschodu
    Makaron (prawie) dan dan

    Makaron (prawie) dan dan 100

    Anka
    Anka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Wschodu
    Wieprzowina po syczuańsku

    Wieprzowina po syczuańsku 206