Salad Olivier po latach

552 kliknięcia
25.08.2011
blog: Eat.Read.

Przepis: Salad Olivier po latach

Ozorki, kapary, sałata, kawior, pikle, jarząbki, sos prowansalski. Tyle wiadomo o składnikach prototypu dzisiejszej sałatki jarzynowej, który rosyjski kucharz belgijskiego pochodzenia Lucien Olivier wymyślił i uczynił daniem popisowym swojej restauracji Hermitage w Moskwie. Dokładny skład dania (zwłaszcza przepis na sos) był tajemnicą, póki sous-chef Oliviera, niejaki Ivan Ivanov, nie podejrzał procesu przygotowywania sałatki,...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    helawkuchni
    helawkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    helawkuchni
    Sałatka jarzynowa

    Sałatka jarzynowa 604

    Anna
    Anna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    addiopomidory.pl
    Filmowe lato.

    Filmowe lato. 210

    Nat
    Nat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eat.Read.
    Salad Olivier po latach

    Salad Olivier po latach 552