Sałatka z pęczaku ze szpinakiem, pieczoną dynią i orzechami włoskimi

26 kliknięć
26.09.2018
blog: Zapach Apetytu

Przepis: Sałatka z pęczaku ze szpinakiem, pieczoną dynią i orzechami włoskimi

Jesienna, sycąca sałatka na bazie kaszy pęczak, z dynią i ze szpinakiem. Dynię warto upiec razem ze skórą, dzięki czemu stanie się miękka, ale nie wysuszona. Szpinak najlepszy będzie w liściach, może być świeży lub mrożony. Koniecznie dodajcie odrobinę soku z cytryny i kilka listków mięty, dzięki czemu sałatka zyska lekkości i świeżości. Smacznego!  Składniki: 3/4 szklanki kaszy pęczak 150 g mrożonego szpinaku w liściach 400 g...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Aneta Klimecka
    Aneta Klimecka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moja smaczna kuchnia
    75 przepisów fit

    75 przepisów fit 362

    koniara.pl
    koniara.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Koniara gotuje
    Pieczona gruszka

    Pieczona gruszka 69

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    spis rzeczy

    spis rzeczy 2925