Salsa verde ze świeżych tomatillos - pikantnie, aromatycznie i świeżo

7 kliknięć
14.08.2019
blog: Ale Meksyk! - Przepisy

Przepis: Salsa verde ze świeżych tomatillos - pikantnie, aromatycznie i świeżo

Jedna z najpopularniejszych meksykańskich sals, bez której nie sposób sobie wyobrazić kuchni meksykańskiej. W Meksyku przygotowywana jest ze świeżych, meksykańskich, zielonych pomidorów zwanych tomatillos (miechunka pomidorowa). Z pomidorami wspólne mają jedynie nazwę i kształt, nic poza tym. Tomatillos są w łupince (cienka otoczka/skorupka) i pochodzą z rodziny miechunkowatych.

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    KasiaJ
    KasiaJ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pełny talerz
    Święta, Święta, Święta

    Święta, Święta, Święta 53

    jestsmak
    jestsmak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jest Smak
    Święta, święta i po świętach….

    Święta, święta i po świętach…. 319

    Krokodyl
    Krokodyl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pomarańcza
    Tomatillos  w salsie verde

    Tomatillos w salsie verde 15

    alemeksyk
    alemeksyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ale Meksyk! - Przepisy
    Salsa verde z tomatillos

    Salsa verde z tomatillos 124

    Strefa Smaku
    Strefa Smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Strefa Smaku
    Święta, święta

    Święta, święta 417

    Kulinarne Zmagania
    Kulinarne Zmagania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne zmagania
    Święta

    Święta 92