Saltimbocca. Eskalopki cielęce + szynka parmeńska + szałwia

192 kliknięcia
19.09.2017
blog: Nóż i Widelec

Przepis: Saltimbocca. Eskalopki cielęce + szynka parmeńska + szałwia

W moim domu jadamy sporo cielęciny. Przeważnie w postaci duszonych bitek lub pieczeni. Czasami nachodzi nas ochota aby wyjść poza schemat. Przed wakacjami wzięłam na warsztat włoską klasykę – saltimbocca – czyli cieniutkie eskalopki cielęce z szynką parmeńską i szałwią. Z delikatnym sosem winnym. Cielęcinę możecie równie dobrze zastąpić polędwiczką wieprzową albo piersią z kurczaka czy indyka. Czytaj więcej »

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Wino i kuchnia
    Wino i kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wino i kuchnia
    Saltimbocca Alla Romana

    Saltimbocca Alla Romana 151

    Kats
    Kats Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wszedobylskie.blogspot.com
    Tradycyja w Krakowie.

    Tradycyja w Krakowie. 79

    Ewita
    Ewita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Życie smakiem się toczy
    Saltimbocca alla romana

    Saltimbocca alla romana 73

    kulkiwrosole
    kulkiwrosole Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulki w rosole
    Eskalopki z polędwiczki

    Eskalopki z polędwiczki 4

    frillia
    frillia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Projekt Kuchnia
    Saltimbocca

    Saltimbocca 487

    sisters
    sisters Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Paleta Smaku
    Saltimbocca z dorsza

    Saltimbocca z dorsza 164