Sandacz smażony w głebokim tłuszczu

1597 kliknięć
26.07.2012
blog: Kocioł i garnek

Przepis: Sandacz smażony w głebokim tłuszczu

Sandacz    panierka mąka,bułka tarta, ziarna sezamu, przyprawa włoska. Rybę pokroić na dość duże kawałki, nasolić i odstawić na ok.2 godziny. Kawałki ryby obtoczyć w panierce i kłaść na bardzo mocno rozgrzany tłuszcz . Tłuszczu musi być tyle , żeby ryba była zanurzona  do połowy. Smażymy, często obracając z jednej na drugą stronę, aż nabierze złotego koloru. By sprawdzić czy ryba jest usmażona, płaską stroną widelca przyciskam...

Zobacz także przepisy na:

    kasztanowakuchnia
    kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasztanowa Kuchnia
    Sandacz smażony (3)

    Sandacz smażony (3) 938

    kasztanowakuchnia
    kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasztanowa Kuchnia
    Smażony sandacz

    Smażony sandacz 8351

    Dota
    Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Oneginetatopa
    Sandacz w śmietanie z kaparami

    Sandacz w śmietanie z kaparami 1722

    Marioolkaaaaa
    Marioolkaaaaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    UGOTOWAĆ
    Sandacz smażony

    Sandacz smażony 12846

    kasztanowakuchnia
    kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasztanowa Kuchnia
    Smażony sandacz

    Smażony sandacz 7482

    Babciagramolka
    Babciagramolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Buniabaje w kuchni
    Sandacz w cytrusach

    Sandacz w cytrusach 1465