Schab ze słoika

2083 kliknięcia
11.12.2013
blog: Kulinarne przygody Gatity

Przepis: Schab ze słoika

Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym. Liście laurowe i jagody jałowca tłuczemy w moździerzu, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe przyprawy, dokładnie je mieszamy, po czym nacieramy nimi mięso. Mięso zostawiamy w temperaturze pokojowej na 2- 3 godziny, a następnie wkładamy je do wyparzonego słoika i dokładnie zamykamy. Słoik wstawiamy do wysokiego garnka i zalewamy zimną wodą, tak aby sięgał...

DODANO DO 5 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    zamieszaj
    zamieszaj Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ugotuj mi
    Schab dojrzewający

    Schab dojrzewający 7334

    ALotta
    ALotta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Lotty
    Schab

    Schab 12786

    LiZ
    LiZ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia "Objazdowa" ;)
    Kiełbasa w słoiku

    Kiełbasa w słoiku 4140

    mager
    mager Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieczenie chleba i inne potrawy
    Mięso ze słoika

    Mięso ze słoika 6028

    ugotujmyto
    ugotujmyto Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ugotujmy To...
    Domowa wędlina ze słoika

    Domowa wędlina ze słoika 1839

    Gingergirl
    Gingergirl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Czuję głód
    Schab

    Schab 6413

    gatita
    gatita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne przygody Gatity
    Schab ze słoika

    Schab ze słoika 2083