Schabowy moczony w mleku i cebuli

930 kliknięć
06.12.2015
blog: smakiszczescia

Przepis: Schabowy moczony w mleku i cebuli

Prawdziwy polski, soczysty, chrupiący, po prostu boski schabowy- to po pierwsze kawałek schabu z kością, moczony w mleku z cebulą i w panierce (jajko+bułka tarta) smażony na rozgrzanym smalcu. Schab należy potłuc tłuczkiem i zamoczyć w mleku z cebulą pokrojoną w piórka (kotlety zalałam mlekiem tak, żeby przykryć całe mięso i dodałam pokrojone cebule). Proporcja jest następująca; na (0,75-1) litr mleka- 2 cebule. Wstawiamy do l...

DODANO DO 6 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    mariolak87
    mariolak87 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zakątek Smakosza
    Kotlet Schabowy

    Kotlet Schabowy 4388

    mariwanna
    mariwanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Obiad gotowy!
    Kotlet schabowy wg Magdy Gessler

    Kotlet schabowy wg Magdy Gessler 1904

    blogzapetytem
    blogzapetytem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Blog z apetytem
    Kotlety schabowe inaczej :)

    Kotlety schabowe inaczej :) 1071

    Bożena
    Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje domowe kucharzenie
    Schabowy wg Magdy Gessler

    Schabowy wg Magdy Gessler 1429

    Bożena
    Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje domowe kucharzenie
    Schabowy wg Magdy Gessler

    Schabowy wg Magdy Gessler 5614

    kolia18
    kolia18 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie Patki
    SCHABOWE W MLEKU I CEBULI

    SCHABOWE W MLEKU I CEBULI 121