Scones pszenno-kukurydziane (wytrawne)

13 kliknięć
27.08.2018
blog: Ósmy kolor tęczy

Przepis: Scones pszenno-kukurydziane (wytrawne)

Scones to zasadniczo pieczywo na podwieczorek. Podawane najczęściej lekko słodkie, z konfiturą i kleksem gęstej śmietany lub serka. Uwielbiam podawać je w takiej formie. Zdarza mi się jednak upiec je w wersji wytrawnej i tutaj pole do popisu jest szerokie. Dodatków bowiem może być mnóstwo – od chrupiącej kukurydzy, słonego bekonu, poprzez aromatyczny cheddar aż po słone oliwki i pyszne suszone pomidory. Dzisiejszy przepis możn...

Zobacz także przepisy na:

    wkrainiesmaku
    wkrainiesmaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    W Krainie Smaku
    Scones z dynią

    Scones z dynią 144

    wkrainiesmaku
    wkrainiesmaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    W Krainie Smaku
    Scones kukurydziane

    Scones kukurydziane 414

    pannamadzia
    pannamadzia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    breakfast's time!
    kukurydziane scones!

    kukurydziane scones! 98

    trusskawkowa94
    trusskawkowa94 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    To co lubię najbardziej ...
    363.

    363. 100