Sfermentowany miód z Baru Tartine

376 kliknięć
20.02.2015
blog: W kuchni można mi wszystko!

Przepis: Sfermentowany miód z Baru Tartine

To chyba najprostszy z przepisów w książce restauracji Bar Tartine, o której pisałam Wam w tegorocznym podsumowaniu ulubionych książek z 2014 roku. Jedyne co trzeba zrobić, to rozcieńczyć miód dwoma lub trzema łyżkami wody bo zbyt gęsty miód nie będzie w stanie sfermentować. Potem odstawiamy słoik gdzieś w kacik, aby przez dwa tygodnie w temperaturze pokojowej mógł wzmagać swój aromat i wyostrzać smak. Jeżeli spróbujesz raz, z...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Break for Cake
    Break for Cake Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Break for Cake
    MAROKAŃSKI TAGINE (TAJINE)

    MAROKAŃSKI TAGINE (TAJINE) 423

    ladykitchen
    ladykitchen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Lady Kitchen
    wołowina hoisin

    wołowina hoisin 148

    Pan Piter
    Pan Piter Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Twoje nalewki
    Nalewka z tarniny dla cierpliwych

    Nalewka z tarniny dla cierpliwych 6484

    polarbear
    polarbear Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia u Czarownicy
    Tartinki

    Tartinki 3748

    KUKBUK
    KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KUKBUK
    Przewodnik: dzień w San Francisco

    Przewodnik: dzień w San Francisco 17

    Filip
    Filip Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jem warzywa!
    Natto – sfermentowana soja

    Natto – sfermentowana soja 838