Słone anchois, kremowe jajko, słodki burak

56 kliknięć
03.04.2014
blog: CooLinarNy

Przepis: Słone anchois, kremowe jajko, słodki burak

Gotujesz jajko przez 8 minut od włożenia do wody. Buraka przez 1h, kroisz w małe kawałki, robisz vinaigrette z łyżeczki octu/soku z cytryny, 3 łyżek oliwy, łyżeczki musztardy, dodajesz zmiażdżony (nie wyciśnięty) ząbek czosnku, sól, pieprz i mieszasz. Kawałki buraka układasz na dużym talerzu równomiernie, między nimi ósemki jajka, polewasz vinaigrette, a na końcu układasz z wierzchu kilka filecioków anchovis. Jeśli ich nie lub...

Zobacz także przepisy na:

    justa_kitchen
    justa_kitchen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    justa kitchen
    piwny tort słodko-słony

    piwny tort słodko-słony 724

    jolkawkuchni
    jolkawkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jolka w kuchni
    Zupa krem z buraków

    Zupa krem z buraków 1511

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    spis rzeczy

    spis rzeczy 2917

    babeczkiispolka
    babeczkiispolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Babeczki i Spółka
    Muffinki z burakami

    Muffinki z burakami 212