Smażone gnocchi  di patate z oliwą i parmezanem

20 kliknięć
25.03.2020
blog: By Anja

Przepis: Smażone gnocchi di patate z oliwą i parmezanem

  Gnocchi di patate to jedna z tych potraw, która na drugi dzień jest tak samo dobra. Wystarczy je podsmażyć z odrobiną oliwy z oliwek a na koniec posypać płatkami parmezanu lub dodać pesto bazyliowe.   Składniki: 1/2 kg ziemniaków 1 jajko 160 g mąki szczypta soli Przygotowanie: Ziemniaki dokładnie umyj  i zalej zimną wodą. Gotuj do miękkości, po ugotowaniu gdy będą jeszcze ciepłe obierz je i zrób puree, przeciskając ziemniaki...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    konsti
    konsti Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Apparecchiamo?
    Crocchette di patate

    Crocchette di patate 184

    JadziaPepin
    JadziaPepin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    w mojej kuchni
    pierogi ruskie --- gnocchi

    pierogi ruskie --- gnocchi 34

    EdithS
    EdithS Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Quatro Stagioni
    Kluski lane z dynią

    Kluski lane z dynią 498

    pookcook
    pookcook Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    pookcook
    Frico di patate e salsiccia

    Frico di patate e salsiccia 190