Smażone grzyby na zimę – przetwory do słoików

50 kliknięć
09.10.2019
blog: Blog z apetytem

Przepis: Smażone grzyby na zimę – przetwory do słoików

Smażone grzyby na zimę – przetwory do słoików Świetny sposób na zachowanie smaku i aromatu świeżych grzybów leśnych na dłużej. Smażone i zapasteryzowane w słoiki podgrzybki, maślaczki, borowiki czy koźlarze, po otwarciu smakują jak świeżo zebrane. Wystarczy na patelni podsmażyć pokrojoną cebulkę, dodać grzybki ze słoiczka, wymieszać, poddusić przez chwilę, można też dodać trochę śmietanki, i już mamy pyszny sosik do ziemniaczk...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    edith
    edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pasja Smaku
    Leczo do słoików na zimę

    Leczo do słoików na zimę 135

    PATI197799
    PATI197799 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PATI197799
    grzyby w słoikach na zimę

    grzyby w słoikach na zimę 1694

    Kuchnia Tomka
    Kuchnia Tomka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Tomka
    Żurawina do mięsa na zimę

    Żurawina do mięsa na zimę 6173

    PrzepisyJoli
    PrzepisyJoli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przepisy Joli
    SMAŻONE GRZYBY NA ZIMĘ

    SMAŻONE GRZYBY NA ZIMĘ 596