Sos rosyjski na zimno

365 kliknięć
08.04.2014
blog: Codziennik Kuchenny

Przepis: Sos rosyjski na zimno

Sos rosyjski ma piękny różowy kolor i wyrazisty smak. Sos można podać do pieczonych mięs serwowanych na zimno, wędlin, gotowanych jajek, sałatek i kanapek. Składniki: 1/2 szklanki kwaśnej śmietany (22 % tłuszczu) 4 pełne łyżki gęstego majonezu 1/2 szklanki marynowanych buraków 1-2 ogórki konserwowe 1 mała czerwona cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki chrzanu sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Buraki, ogórki, cebulę posiekać w drobn...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    monika
    monika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia nasza polska
    Zielony sos wielkanocny

    Zielony sos wielkanocny 85

    Ola Wilczek
    Ola Wilczek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wilczy apetyt
    Sos chrzanowy na zimno

    Sos chrzanowy na zimno 634

    Aleex
    Aleex Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    W mojej kuchni
    Rosyjskie bliny wg Aleex

    Rosyjskie bliny wg Aleex 716

    dianastar
    dianastar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tanie Gotowanie
    Sos truskawkowy na zimno

    Sos truskawkowy na zimno 296

    kowalskigotuje
    kowalskigotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kowalski Gotuje
    Sos chrzanowy na zimno

    Sos chrzanowy na zimno 1647

    trzy posiłki
    trzy posiłki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Trzy Posiłki Dziennie
    Z Gruzji

    Z Gruzji 389