Sos szafranowy

1682 kliknięcia
12.03.2016
blog: Kuchnia Pokoleń

Przepis: Sos szafranowy

Taki sos można podawać do ryb mięs i warzyw. jest pyszny i nie zbyt skomplikowany.   Sos szafranowy – szafran zalać zimną wodą i zostawić na 10 minut. W garnku zagotować wodę i położyć na górę miskę. Do miski dodać żółtka,sok z cytryny, śmietanę i szafran razem z wodą. Mieszać za pomocą trzepaczki, aż masa prawie zgęstnieje. Zdjąć miskę z sosem z garnka i doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem do smaku. Thermomix – sos szafr...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    kuchcik8
    kuchcik8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Pokoleń
    Sos szafranowy

    Sos szafranowy 1682

    KasiaB
    KasiaB Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuj z rodzinką
    SOS SZAFRANOWY

    SOS SZAFRANOWY 2787