Sos wielkanocny – do jajek i wędlin

31 kliknięć
11.04.2019
blog: Dorota Smakuje

Przepis: Sos wielkanocny – do jajek i wędlin

  Sos wielkanocny – do jajek i wędlin to sos na bazie majonezu i śmietany (lub jogurtu w wersji fit), z dodatkiem białego chrzanu tartego, doprawiony musztardą, solą himalajska i pieprzem czarnym świeżo mielonym.     PRZEPIS NA SOS WIELKANOCNY Składniki na sos wielkanocny: 150 ml majonezu 150 ml śmietany gęstej 18% lub jogurtu greckiego 2 łyżeczki chrzanu 1 łyżeczka musztardy o delikatnym smaku sól himalajska pieprz czarny świ...

DODANO DO 6 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    SMAKI I NIESMAKI
    SMAKI I NIESMAKI Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    SMAKI I NIESMAKI
    SOS CHRZANOWY

    SOS CHRZANOWY 1845

    wiosenka27
    wiosenka27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksplozja smaku
    Propozycje na Wielkanoc

    Propozycje na Wielkanoc 294