Stek z krzyżowej w sosie porto

555 kliknięć
26.04.2015
blog: Biblia Smaków

Przepis: Stek z krzyżowej w sosie porto

We Francji bardzo popularnym stekiem jest bavette au porto – czyli stek wycinany z najlepszego kawałka łaty wołowej. My dziś do przygotowania z sosem porto wykorzystamy równie mało u nas znany i niedoceniany kawałek wołowiny, a mianowicie krzyżową. Jest to najbardziej delikatny po polędwicy kawałek wołowiny, przy czym osobiście uważam, że od polędwicy znacznie lepszy. Choć może nie powinniśmy o tym pisać, by nie stała się zbyt...

Zobacz także przepisy na:

    Magdalena Poniewierska
    Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Limonkowy
    WOŁOWINA

    WOŁOWINA 8313

    BibliaSmakow
    BibliaSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Biblia Smaków
    Karmelizowana cebula z porto

    Karmelizowana cebula z porto 98

    BibliaSmakow
    BibliaSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Biblia Smaków
    Aromatyczny stek z krzyżowej

    Aromatyczny stek z krzyżowej 199

    Smakalajzyt.pl
    Smakalajzyt.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakalajzyt
    Stek z tuńczyka

    Stek z tuńczyka 18975

    wiktoria.rychlik
    wiktoria.rychlik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    180 stopni smaku
    Steki z krzyżowej

    Steki z krzyżowej 144

    mojebistro
    mojebistro Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Bistro
    Stek z tuńczyka na puree z bobu

    Stek z tuńczyka na puree z bobu 264

    wiktoria.rychlik
    wiktoria.rychlik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    180 stopni smaku
    Steki z krzyżowej

    Steki z krzyżowej 324