Stek z polędwicy wołowej

3036 kliknięć
29.05.2012
blog: Paproszkowe smaki...

Przepis: Stek z polędwicy wołowej

Polędwica to najdroższa część wołowego - cena 1 kg waha się w granicach 85 zł. Nic jednak nie zastąpi steku z najprawdziwszej polędwicy. Można je podrabiać antrykotem, ligawą, ale to już nie ta klasa. Steki w zależności od stopnia usmażenia dzielimy na: krwiste  - rare półkrwiste - medium rare średni - rare dobrze wysmażony - well done Składniki: po 1 steku na osobę - grubości ok. 2 cm sól, pieprz masło Pół godziny przed smaże...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    kasia_044
    kasia_044 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zgrabne gotowanie
    Steki wołowe

    Steki wołowe 4812

    mammadeli
    mammadeli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    mammadeli
    Steki z polędwicy wołowej

    Steki z polędwicy wołowej 1497

    an_dudek
    an_dudek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    NaszeSiódmeNiebo
    Stek z polędwicy wołowej

    Stek z polędwicy wołowej 4384

    Hanik
    Hanik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Hanik gotuje!
    Steki z polędwicy wołowej

    Steki z polędwicy wołowej 451

    MilionSmakow
    MilionSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Milion Smaków
    Stek z polędwicy wołowej

    Stek z polędwicy wołowej 282

    paproszek
    paproszek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Paproszkowe smaki...
    Stek z polędwicy wołowej

    Stek z polędwicy wołowej 3036