Surowa, czerwona adżika

353 kliknięcia
19.02.2016
blog: Kuchnia Breni

Przepis: Surowa, czerwona adżika

Adżikę w wersji zielonej przedstawiałam Wam już wcześniej na blogu. Takie specjalności robi mój kolega, który i tym razem zrobił i podsunął pomysł na surową, czerwoną adżikę. Na terenach byłego ZSRR określenie „adżika”, pochodzące z kuchni gruzińskiej, obejmuje wiele rodzajów przetworów z papryki, czosnku, ziół i innych warzyw. Jedną z wersji przedstawię poniżej – jest najszybsza w wykonaniu, nie wymaga żadnego niemal wysiłku ...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    kabamaiga
    kabamaiga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    sto kolorów kuchni
    Surówka z czerwonej kapusty

    Surówka z czerwonej kapusty 10400

    beiot
    beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczne zdrowe - wyroby domowe
    Adżika

    Adżika 4518

    kuchcik8
    kuchcik8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Pokoleń
    Adżika sos z papryki, pikantny

    Adżika sos z papryki, pikantny 2122

    OSa
    OSa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smacznie i zdrowo
    the best ever ADŻIKA PAPRYKOWA

    the best ever ADŻIKA PAPRYKOWA 2323

    victoria
    victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Picantecooking
    Mój ulubiony sos adżika

    Mój ulubiony sos adżika 1130

    Brenia
    Brenia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Breni
    Surowa, czerwona adżika

    Surowa, czerwona adżika 353