Surówka “dziewięćdziesiątka” z kapusty pekińskiej. Lata mijają, a ona ciągle króluje na stołach. PRZEPIS

33 kliknięcia
03.11.2019
blog: Kulinarna Polska

Przepis: Surówka “dziewięćdziesiątka” z kapusty pekińskiej. Lata mijają, a ona ciągle króluje na stołach. PRZEPIS

Dlaczego “dziewięćdziesiątka”? Bo ta surówka największą furorę robiła właśnie w latach 90., gdy Polska otworzyła się na świat, również kulinarnie. Ogromną popularność zyskała wtedy kapusta pekińska. Taka surówka nadal króluje na stołach w wielu domach. My robimy ją właśnie tak. Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej Składniki: pół średniej główki kapusty pekińskiej, średnia papryka czerwona, mała marchewka, 2 ogórki kiszone l...

DODANO DO 12 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    przejs
    przejs Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ja Jem
    Surówka z kapusty pekińskiej i mandarynek

    Surówka z kapusty pekińskiej i mandarynek 1033

    sisters
    sisters Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Paleta Smaku
    Surówka z kapusty pekińskiej

    Surówka z kapusty pekińskiej 4976

    ewena
    ewena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    raspberries and cream
    Surówka z kapusty pekińskiej

    Surówka z kapusty pekińskiej 3715

    gaita
    gaita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Katalog smaków
    Surówka z kapusty pekińskiej

    Surówka z kapusty pekińskiej 2592