"Sushi" z kaszą jaglaną i wędzoną makrelą

86 kliknięć
08.10.2015
blog: Kulinarny Pamiętnik Pani M.

Przepis: "Sushi" z kaszą jaglaną i wędzoną makrelą

Składniki: 350 g kaszy jaglanej 5 łyżek octu ryżowego 3 łyżki cukru 6 listków nori 200 g wędzonej makreli oczyszczonej ze skóry i ości ogórek pokrojony w słupki (bez pestek) szczypiorek papryka pokrojona w paski kanapkowy serek śmietankowy sos sojowy pasta wasabi Przygotowanie: Kaszę dokładnie wypłukałam w gorącej, zimnej i gorącej wodzie. Zagotowałam 4 szklanki wody i wrzuciłam kaszę. Gotowałam pod przykryciem około 20 minut ...

Zobacz także przepisy na:

    Dorota Smakuje
    Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorota Smakuje
    Przekąski na mecz

    Przekąski na mecz 46

    KuchMich
    KuchMich Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KuchMich
    Sushi z kaszą jaglaną

    Sushi z kaszą jaglaną 175