Szakszuka – czyli jaja w pomidorach

5 kliknięć
09.06.2020
blog: Napiecyku

Przepis: Szakszuka – czyli jaja w pomidorach

Szakszuka ( dosłownie wielki bałagan ) to specjalność kuchni arabskiej, najprawdopodobniej pochodzi z Tunezji, jest niezwykle popularna w całym Izraelu. Szakszuka to nic innego, jak jaja gotowane w pomidorach z różnymi dodatkami. Szakszukę je się na treściwe śniadanie, lub na obiad. Zimą dodaje się do niej ziemniaki, wiosną cukinie, szpinak lub bakłażany. Do szakszuki dodawany jest kumin, kolendra, za’tar lub harissa. Nie rzad...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    mojadelicja.pl
    mojadelicja.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moja Delicja
    Szakszuka z cukinią

    Szakszuka z cukinią 108

    blog.I.lovelife
    blog.I.lovelife Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    I LOVE LIFE
    Szakszuka z soczewicą

    Szakszuka z soczewicą 40

    mojadelicja.pl
    mojadelicja.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moja Delicja
    Szakszuka

    Szakszuka 54

    karolina_889
    karolina_889 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kaprysy Karolki
    Szakszuka

    Szakszuka 117

    KuchAsia
    KuchAsia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KuchAsia
    Szakszuka

    Szakszuka 682

    Dorota Smakuje
    Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorota Smakuje
    Szakszuka z botwinką

    Szakszuka z botwinką 10

    blog.I.lovelife
    blog.I.lovelife Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    I LOVE LIFE
    Szakszuka

    Szakszuka 45