Szarlotka bezglutenowa, bez cukru

1237 kliknięć
09.07.2014
blog: Jedz kolorowo

Przepis: Szarlotka bezglutenowa, bez cukru

     Szarlotka to obok sernika jedno z moich ulubionych ciast. Na diecie bezglutenowej wcale nie trzeba z niej rezygnować. Zamiast tradycyjnej mąki wystarczy użyć na przykład mąki ryżowej i gryczanej. Składniki (forma Ø 22 cm): - na ciasto: ¾ szkl. mąki ryżowej, ¾ szkl. mąki gryczanej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 160 g masła, ½ łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowego), 1 jajko, 2 żółtka, 4 łyżki pasty daktylowej (przepis...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Sprawdzona Kuchnia
    Sprawdzona Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sprawdzonakuchnia
    Szarlotka bezglutenowa

    Szarlotka bezglutenowa 3733