TAPENADA Z CZARNYCH OLIWEK I ANCHOIS

116 kliknięć
01.08.2013
blog: Cafe Babilon

Przepis: TAPENADA Z CZARNYCH OLIWEK I ANCHOIS

Tapenada to pasta z oliwek, kaparów i oliwy. To taki rodzaj pesto. W zależności od dodatków, które włączymy oraz sposobu rozdrobnienia składników pasta może uzyskać wiele twarzy. Można wszystkie składniki zmiksować na gładkie puree, można też wszystko drobno posiekać. Do podstawowej bazy można dodać: anchois, karczochy, suszone pomidory czy bakłażana. Doprawia się ją czosnkiem, natką pietruszki, sokiem z cytryny, a nieraz zioł...

Zobacz także przepisy na:

    wusia.pl
    wusia.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wusia.pl
    Tajemnicza tapenada z czarnych oliwek

    Tajemnicza tapenada z czarnych oliwek 98

    mopswkuchni
    mopswkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mops w kuchni
    Tapenada z czarnych oliwek

    Tapenada z czarnych oliwek 145

    okurrrka
    okurrrka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    O kurrrka!
    Francja: Tapenada z czarnych oliwek

    Francja: Tapenada z czarnych oliwek 44

    Ada0
    Ada0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Oryginalny smak
    Tapenada z czarnych oliwek

    Tapenada z czarnych oliwek 76

    laura
    laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cafe Babilon
    TAPENADA Z CZARNYCH OLIWEK I ANCHOIS

    TAPENADA Z CZARNYCH OLIWEK I ANCHOIS 116