Tapenade z zielonych oliwek - jak zrobić?

44 kliknięcia
30.07.2012
blog: Gotuję i zjadam

Przepis: Tapenade z zielonych oliwek - jak zrobić?

Oliwki mogę jeść do wszystkiego, dlatego tapenade robię dość często. Ta pasta oliwkowa nadaje się na grzanki, ale też jako dodatek do innych dań. Składniki: litrowy słoik wydrylowanych oliwek 2 ząbki czosnku 3 anchois pieprz cayenne sok z cytryny lub limonki oliwa z oliwek Przygotowanie: Oliwki odsączcie i przez 2 godziny moczcie w ciepłej wodzie, co jakiś czas zmieniając wodę. Dzięki temu pasta nie będzie dramatycznie słona. ...

Zobacz także przepisy na:

    szpinacz
    szpinacz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    szpinacz
    tapenade z zielonych oliwek

    tapenade z zielonych oliwek 59

    Ela Ma
    Ela Ma Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    potrawy półgodzinne
    Tapenade z zielonych oliwek

    Tapenade z zielonych oliwek 116

    Babciagramolka
    Babciagramolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Buniabaje w kuchni
    Oliwkowe Obento Ole

    Oliwkowe Obento Ole 415

    Kropla Oliwy
    Kropla Oliwy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kropla Oliwy
    Tapenada- pasta z oliwek

    Tapenada- pasta z oliwek 54

    jazzowesmaki
    jazzowesmaki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jazzowe Smaki
    Tapenada z zielonych oliwek

    Tapenada z zielonych oliwek 98

    Pan Kejk
    Pan Kejk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    www.pankejk.pl
    Tapenada

    Tapenada 76