Tarta razowa z bietolą / lub szpinakiem/ i ricottą

117 kliknięć
23.05.2015
blog: Zakamarki mojej kuchni

Przepis: Tarta razowa z bietolą / lub szpinakiem/ i ricottą

Kruche  ciasto  razowe,  świeże liście botwiny /lub szpinaku/ zapieczone w  delikatnej  serowo śmietankowej  masie..................pyszna kolacja lub obiad, na ciepło i na zimno........ Składniki : / foremka ok. 26 cm/ ciasto: nadzienie: Wykonanie: -Mąkę przesiać do miski, dodać pozostałe składniki i zagnieść kruche ciasto /jeśli wymaga dodać odrobinę zimnej wody/. -Ciasto  rozwałkować   i przełożyć do okrągłej foremki /wyłoż...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    kasiula
    kasiula Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sielanka
    Tarta z ricotta i szpinakiem

    Tarta z ricotta i szpinakiem 111