Tatterowiec - najlepszy, pełnoziarnisty chleb na zakwasie

420 kliknięć
31.10.2013
blog: Z pasją w kuchni

Przepis: Tatterowiec - najlepszy, pełnoziarnisty chleb na zakwasie

Tatterowiec pochodzący z Piekarni Tatter - cudowny, lekko wilgotny, odpowiednio słony... Po prostu najlepszy, pełnoziarnisty chleb na zakwasie! :) TATTEROWIEC Składniki: - 400 g zakwasu żytniego - 150 ml wody w temp. pokojowej - 400 g mąki chlebowej (oryginalnie w przepisie 100 g mąki żytniej i 300 g mąki pszennej, u mnie 400 g mąki pełnoziarnistej Lubella 3 ziarna) - 1 łyżka soli - 0,5 łyżeczki cukru (oryginalnie w przepisie ...

Zobacz także przepisy na:

    Gonia
    Gonia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Modern Taste
    Chleb żytni pełnoziarnisty na zakwasie

    Chleb żytni pełnoziarnisty na zakwasie 1248