Tłuszcze – co do smażenia, a co do sałatek?

67 kliknięć
14.12.2013
blog: Jedzenie i Leczenie - dieta dla zdrowia

Przepis: Tłuszcze – co do smażenia, a co do sałatek?

Ostatnio zdałem sobie sprawę, że szczególnie na jesieni i zimą sporo smażę i blanszuję, dlatego przy wlewaniu tłuszczu na patelnię zacząłem zadawać sobie pytanie czy to aby właściwy rodzaj? Utarło się, że olej rzepakowy nadaje się do smażenia, a olej słonecznikowy i oliwa z oliwek do sałatek (uwaga salicylanowcy – oliwa ma dużo salicylanów!). Czy to na pewno prawda? Czasem na butelce oleju spotykam napis „do smażenia”, a czase...

Zobacz także przepisy na:

    Viola
    Viola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Fun & Taste
    jedno Smażenie dwie Sałatki

    jedno Smażenie dwie Sałatki 180

    karolinagrabias
    karolinagrabias Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Całkiem zdrowo
    Tłuszcze do smażenia

    Tłuszcze do smażenia 50