Tort bezowy a'la dacquoise

97 kliknięć
09.02.2015
blog: Kuchnia Betti

Przepis: Tort bezowy a'la dacquoise

Składniki na bezę: 8 białek ze średniej wielkości jajek 400 g cukru 3 łyżeczki kakao 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka białego octu jabłkowego, lub białego winnego, lub soku z cytryny 50 g posiekanej ciemnej czekolady Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 300 ml śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru (opcjonalnie) 150 g masy kajamkowej z puszki pół szklanki orzechów włoskich, posiekanych 15 daktyli, posiekanych k...

Zobacz także przepisy na:

    ugotujmyto
    ugotujmyto Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ugotujmy To...
    Tort bezowy dacquoise

    Tort bezowy dacquoise 1147

    natalia.r
    natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Poezja-smaku
    Tort bezowy Dacquoise z daktylami

    Tort bezowy Dacquoise z daktylami 956

    smakikuchenne
    smakikuchenne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    O kuchni z uczuciem
    Dacquoise tort bezowy

    Dacquoise tort bezowy 44

    PatK
    PatK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    pat-elnia
    Tort bezowy Dacquoise

    Tort bezowy Dacquoise 212

    Kuchnia w Formie
    Kuchnia w Formie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia w Formie
    Bezowy tort dacquoise

    Bezowy tort dacquoise 446

    Betti Blue
    Betti Blue Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Betti
    Tort bezowy a'la dacquoise

    Tort bezowy a'la dacquoise 97