Tort dacquoise z kajmakiem, daktylami i orzechami włoskimi

190 kliknięć
18.06.2013
blog: Ginger Breath

Przepis: Tort dacquoise z kajmakiem, daktylami i orzechami włoskimi

  Nie pamiętam, kiedy pierwszy raz byłam w Cukierni u Sowy. Zapewne było to dawno temu, po jakimś rodzinnym obiedzie "na mieście" w Szczecinie. Jako pierwsze smakołyki z tego cudnego miejsca zapamiętałam kruche babeczki z owocami oraz te z kajmakiem. Ja, z małego miasteczka, nieznająca uroków kawiarni na choćby przyzwoitym poziomie, byłam nimi wówczas zachwycona. Później odkryłam, że podobne babeczki zrobić można łatwo w domu ...

Zobacz także przepisy na:

    jacobtastes
    jacobtastes Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    JacobTastes
    Dacquoise

    Dacquoise 68

    pamelka
    pamelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eat ticket
    Tort Dacquoise - inaczej

    Tort Dacquoise - inaczej 205