Ujarzmianie wężymorda

765 kliknięć
04.11.2013
blog: Nóż i Widelec

Przepis: Ujarzmianie wężymorda

Skorzonera, salsefia, wężymord, zimowe szparagi … te warzywo niejedno ma imię. Nie wygląda zachęcająco – z wierzchu czarne, powyginane korzenie. W środku białe. Podobno trafiło na nasze stoły przez Hiszpanię. Niektórzy dopatrują się w nich smaku szparagów, serc karczochów a nawet ostryg. Znam smak tylko tych pierwszych. Nie mnie się wypowiadać. Niedawno postanowiłam je ujarzmić. Do operacji przystąpiłam uzbrojona w obieraczkę,...

Zobacz także przepisy na:

    zjedz_mnie
    zjedz_mnie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    zjedz_mnie
    Na wypasie ;]

    Na wypasie ;] 209

    kwiecienka1
    kwiecienka1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kwiecienka od kuchni
    Wężymord z persymoną

    Wężymord z persymoną 681

    Taste me
    Taste me Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Taste me!
    Kartoflanka z wężymordem

    Kartoflanka z wężymordem 114

    silkdressdiet
    silkdressdiet Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    silkdressdiet
    Powrót do korzeni!

    Powrót do korzeni! 32

    ola
    ola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ola domowa
    Wężymordka po azjatycku

    Wężymordka po azjatycku 221