Vol-au-vent  z pieczarkami brunatnymi

143 kliknięcia
14.10.2014
blog: Moje Wypieki I Nie Tylko

Przepis: Vol-au-vent z pieczarkami brunatnymi

Nazwa vol-au-vent, czyli „lot z wiatrem”, jest związana z lekkością ciasta po jego upieczeniu. Ma kształt „kominka”, który powstaje poprzez nałożenie na siebie kilku krążków ciasta. Pierwszy ma kształt pełny, okrągły, o średnicy paru centymetrów, kolejne dwa mają dodatkowo wyciętą dziurkę wewnątrz (pierścienie). Dzięki takiemu złożeniu, po upieczeniu można nadziewać powstałe „kominki” różnymi rodzajami farszu, na słono i na sł...

Zobacz także przepisy na:

    basia112
    basia112 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jaskinia Smaku
    Vol-au-vent z tuńczykiem

    Vol-au-vent z tuńczykiem 289

    cocolibre
    cocolibre Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Widelce
    Vol - au - vent

    Vol - au - vent 552

    Codogara
    Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    codogara
    Vol-au-vent

    Vol-au-vent 363

    retro_fusion
    retro_fusion Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    retro fusion
    Vol au vent z groszkiem

    Vol au vent z groszkiem 110

    Apetyt Smaku
    Apetyt Smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Apetyt Smaku
    Vol - Au- Vent

    Vol - Au- Vent 364