Wątróbka cielęca - przepis

2340 kliknięć
09.09.2015
blog: Gotuję i zjadam

Przepis: Wątróbka cielęca - przepis

Składniki: Wątróbka cielęca cebula 2 szlotki sól pieprz masło lampka wina Przygotowanie: Wątróbkę namoczcie. Osuszcie i smażcie na maśle. Dodajcie pokrojoną cebulę i szlotkę. Jak wątróbka się zrumieni podlejcie winem. Smażcie tak długo aż sos zgęstnieje - jednak nie za długo, bo wątróbka zrobi się twarda. Na koniec doprawcie solą i pieprzem. 

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    victoria
    victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Picantecooking
    Wątróbka cielęca z grzybami

    Wątróbka cielęca z grzybami 419

    Kluczyk
    Kluczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuję i zjadam
    Wątróbka cielęca - przepis

    Wątróbka cielęca - przepis 2340

    tapenda
    tapenda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    TAPENDA
    Wątróbka cielęca, masło i szałwia

    Wątróbka cielęca, masło i szałwia 833

    Krysia
    Krysia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kocioł i garnek
    Wątróbka cielęca z cebulką

    Wątróbka cielęca z cebulką 8191