Wegański obiad: dyniowe risotto i mielone z ciecierzycy

118 kliknięć
10.02.2017
blog: Co tak pachnie?

Przepis: Wegański obiad: dyniowe risotto i mielone z ciecierzycy

Dziś udowadniam, że wegańskie menu wcale nie musi być nudne. Co powiecie na pyszne, kremowe, aksamitne risotto z dyni, a do tego bardzo aromatyczne kotleciki z ciecierzycy? Risotto dyniowe (4 porcje) Składniki: 500 g pokrojonej w kostkę, obranej dyni, 250 g ryżu do risotto 2 cebule dymki 100 g tartego parmesamu (wegańskiego) szklanka mleka (u napój ryżowy naturalny BIO 1000ml firmy AMANDIN) ok. 1 litr bulionu (u mnie bulion we...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    dagooshya
    dagooshya Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    My Culinary Art
    Podsumowanie akcji "Zimowy Obiad"

    Podsumowanie akcji "Zimowy Obiad" 1546

    Bea
    Bea Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bea w Kuchni
    Festiwal Dyni 2014 – podsumowanie

    Festiwal Dyni 2014 – podsumowanie 140

    catanies
    catanies Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    AgaMaSmaka.pl
    10 pomysłów na wegańskie kotlety

    10 pomysłów na wegańskie kotlety 125