Wegańskie pierogi gryczane z ciecierzycą i jarmużem / Vegan buckwheat dumplings with chickpeas and kale

211 kliknięć
07.01.2015
blog: Na kuchennym progu

Przepis: Wegańskie pierogi gryczane z ciecierzycą i jarmużem / Vegan buckwheat dumplings with chickpeas and kale

Udało się! Kapitalne ciasto na pierogi – bezglutenowe, wegańskie, pełnoziarniste. Bez dodatku mąki ziemniaczanej, tylko gryka i siemię lniane. Bezproblemowe w lepieniu i nierozpadające się podczas gotowania. Miękkie i smakowite :) Do tego ulubione nadzienie, u nas tym razem z ciecierzycą i jarmużem (zamiennie można użyć szpinaku). Pycha! Właśnie takimi pierogami zajadaliśmy się w święta. A właściwie to między innymi takimi… Ni...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    guga
    guga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    guga goodies
    DUMPLINGS WITH BUCKWHEAT & MUSHROOMS

    DUMPLINGS WITH BUCKWHEAT & MUSHROOMS 33