Wegańskie placki jaglane z musem z pieczonej dyni i szpinakiem

222 kliknięcia
21.09.2015
blog: Zdrowo zakręcona

Przepis: Wegańskie placki jaglane z musem z pieczonej dyni i szpinakiem

Przyszła jesień, a z nią pora na dynię. Zaczynam sezon od pysznych placków z kaszy jaglanej i musu z pieczonej dyni Hokkaido, wzbogaconych niewielkim dodatkiem szpinaku. Bez jajek, nabiału i niemal bez mąki. Smakują wybornie i nie czuć w nich ani dyni, ani tym bardziej kaszy. W konsystencji przypominają placki ziemniaczane, choć w smaku są zdecydowanie bardziej wyraziste, Spróbujcie koniecznie, zajadał się nimi nawet zagorzały...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    dagooshya
    dagooshya Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    My Culinary Art
    Podsumowanie akcji "Zimowy Obiad"

    Podsumowanie akcji "Zimowy Obiad" 1561

    Bea
    Bea Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bea w Kuchni
    Festiwal Dyni 2014 – podsumowanie

    Festiwal Dyni 2014 – podsumowanie 143

    Bea
    Bea Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bea w Kuchni
    Festiwal Dyni 2013 – podsumowanie

    Festiwal Dyni 2013 – podsumowanie 193