Wegetariańskie burgery z ciecierzycy i szpinaku

131 kliknięć
11.05.2014
blog: Jedzonko

Przepis: Wegetariańskie burgery z ciecierzycy i szpinaku

Składniki: 2 szklanki suchej ciecierzycy 450 g mrożonego szpinaku 2 jajka 2 łyżki siemienia lnianego 4 łyżki ziaren słonecznika 1 szklanka mąki pełnoziarnistej (typ 2000) garść ząbków czosnku sól, pieprz olej, ok pół szklanki do masy + do smażenia Przygotowanie: Ciecierzycę moczymy ok 6 godzin, można zalać na noc. Po namoczeniu, płuczemy, wsypujemy do garnka, zalewamy sporą ilością wody i gotujemy do miękkości (ok 1-1/2 godzin...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Jadłonomia
    Jadłonomia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jadłonomia
    Wegańskie burgery z pieczarkami

    Wegańskie burgery z pieczarkami 795

    smakujmy.pl
    smakujmy.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smakujmy.pl
    Burgery (kotlety) z ciecierzycy

    Burgery (kotlety) z ciecierzycy 107

    CooLinarNy
    CooLinarNy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    CooLinarNy
    Wege burger

    Wege burger 250

    aga-aa
    aga-aa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksperymentalnie
    Burgery wegetariańskie z tofu

    Burgery wegetariańskie z tofu 478