Węgierskie leczo.

766 kliknięć
09.09.2012
blog: Kulinarny karnet Christophera

Przepis: Węgierskie leczo.

Leczo klasyczne robi się z równych części cebuli, pomidorów i papryki. Węgrzy do smażenia używają głównie smalcu. Najpierw na smalcu doprowadza się do zeszklenia grubo pociętej cebuli, następnie dodaje się grubo pociętą paprykę, na koniec pomidory bez skórek pokrojone w ćwiartki. Doprawić solą, papryką w proszku, dla dodania ostrości dodać czuszkę drobno pokrojoną. Skropić wodą i chwilę wszystko razem poddusić. Jest taki okres...

Zobacz także przepisy na:

    Mirabelka
    Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mirabelkowy blog
    Leczo węgierskie (Lecsó)

    Leczo węgierskie (Lecsó) 154

    mopswkuchni
    mopswkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mops w kuchni
    Węgierskie leczo – lecsó

    Węgierskie leczo – lecsó 218

    smaknawspak
    smaknawspak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smak na Wspak
    Węgierskie leczo

    Węgierskie leczo 149

    samira.nl
    samira.nl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sztuka gotowania w/g Samiry
    Węgierskie leczo

    Węgierskie leczo 198

    Smakalajzyt.pl
    Smakalajzyt.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakalajzyt
    Leczo węgierskie

    Leczo węgierskie 328

    NinaJG
    NinaJG Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuj Sam!
    Węgierskie leczo  na zimę.

    Węgierskie leczo na zimę. 1323