Wietnamska wołowina z patelni

162 kliknięcia
08.09.2016
blog: Magazyn Kuchenny

Przepis: Wietnamska wołowina z patelni

Bo luc lac – to popularna wietnamska wołowina z patelni. Najpierw jest marynowana z sosem ostrygowym (w niektórych wersjach także z sosem sojowym, rybnym lub hoisin), a potem szybko smażona na dużym ogniu. W czasie smażenia patelnią należy energicznie potrząsać, tak by mięso równomiernie pokryło się sosem i stąd nazwa tej potrawy, czyli shaking beef. Nam spodobała się wersja o wyraźnych naleciałościach francuskich, dość przeci...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    PASJA NA TALERZU
    PASJA NA TALERZU Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PASJA NA TALERZU
    Wołowina po wietnamsku

    Wołowina po wietnamsku 276

    My Tasty Kitchen
    My Tasty Kitchen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MY TASTY KITCHEN
    Wołowina po wietnamsku

    Wołowina po wietnamsku 419

    Smakalajzyt.pl
    Smakalajzyt.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakalajzyt
    Wietnamskie noodle

    Wietnamskie noodle 665

    plaszka
    plaszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    płaszkowo
    Wołowina z patelni grillowej

    Wołowina z patelni grillowej 517

    Beata
    Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magazyn Kuchenny
    Wietnamska wołowina z patelni

    Wietnamska wołowina z patelni 162