Wilgotne ciasto kukurydziane z truskawkami (bezglutenowe)

344 kliknięcia
24.06.2017
blog: sweet-amelia

Przepis: Wilgotne ciasto kukurydziane z truskawkami (bezglutenowe)

Składniki: – 6 jajek – 2 i 1/3 szklanki mąki kukurydzianej – 1,5 łyżeczki sody bądź (bezglutenowego) proszku do pieczenia – szczypta soli – 1,5 szklanki rozpuszczonego masła klarowanego – 3/4 szklanki brązowego cukru – truskawki (ok. kilograma) – cukier puder do posypania Jajka miksować z cukrem, aż do uzyskania jasnego koloru (i piany) – powinno potroić swoją objętość. Dolewamy masło, wsypujemy mąkę, sodę i sól. Ciasto wylewa...

DODANO DO 5 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Angie
    Angie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia w wersji light
    Chleb bezglutenowy kukurydziany

    Chleb bezglutenowy kukurydziany 13410

    Marikijka
    Marikijka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    pyszne.blox.pl
    Kukurydziane ciasto z truskawkami

    Kukurydziane ciasto z truskawkami 1814

    Sprawdzona Kuchnia
    Sprawdzona Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sprawdzonakuchnia
    Biszkopt bezglutenowy

    Biszkopt bezglutenowy 2182

    aga-aa
    aga-aa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksperymentalnie
    Bezglutenowe ciasto z truskawkami

    Bezglutenowe ciasto z truskawkami 1162