Włoska babka bożonarodzeniowa – Panettone

241 kliknięć
17.12.2015
blog: Karo In The Kitchen

Przepis: Włoska babka bożonarodzeniowa – Panettone

To wysokie, cylindryczne ciasto, podaje się pokrojone w wąskie plastry ze słodkim likierem, herbatą, kremem zabaglione lub kremem z serka mascarpone. To tradycyjny włoski deser jedzony w okresie Bożego Narodzenia i Nowego Roku.   Piekarze i cukiernicy szykują prawdziwe włoskie Panettone na młodym ‘słodkim zakwasie’, ja nie miałam aż tyle czasu to raz, a dwa – w kamienicy jest już zbyt zimno i za wilgotno na to, żeby mój zakwas...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Kaś
    Kaś Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bake&Taste
    Panettone

    Panettone 1394

    wypieki_beaty
    wypieki_beaty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wypieki Beaty
    Babka panettone

    Babka panettone 78

    BasiaAgata
    BasiaAgata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Strefa Przyjemności
    Włoski Panettone

    Włoski Panettone 127

    Tasty Travel
    Tasty Travel Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Our Tasty Travel
    Panettone

    Panettone 904

    francja na talerzu
    francja na talerzu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Francja na talerzu
    Panettone pistacjowy

    Panettone pistacjowy 126