Z cyklu: kuchnia góralska. Placek po zbójnicku

245 kliknięć
05.01.2016
blog: Gazdowanie

Przepis: Z cyklu: kuchnia góralska. Placek po zbójnicku

Każda szanująca się karczma góralska ma w swoim menu placek po zbójnicku. Jak wiadomo, jest to zwykle placek ziemniaczany polany solidną ilością sosu przyrządzonego z mięsa wołowego z dodatkami. Ktoś, kto wymyślił to danie, widocznie był przekonany, że koledzy Janosika, zbójnicy i harnasie często jadali mięso. Być może. Tradycyjna kuchnia góralska jest bowiem niezwykle uboga i głównie jarska (co wynikało z biedy i nieurodzajne...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    qualietta
    qualietta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Skarbnica smaków
    Pierogi zbójnickie

    Pierogi zbójnickie 128

    spiekłarodem
    spiekłarodem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    spiekłarodem
    placek po zbójnicku

    placek po zbójnicku 130

    narcyz11.93
    narcyz11.93 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaakowicie
    Placek Zbójnicki.

    Placek Zbójnicki. 7710

    KasiaWa
    KasiaWa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakołyki i koraliki
    PLACKI PO ZBÓJNICKU

    PLACKI PO ZBÓJNICKU 7331

    HotChilli
    HotChilli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Hot Chilli Smaki
    Placek Zbójnicki

    Placek Zbójnicki 5444