Zapiekanka bakłażan-szpinak-tofu

661 kliknięć
03.05.2012
blog: zdrowe gotowanie

Przepis: Zapiekanka bakłażan-szpinak-tofu

Zaczynamy od zamarynowania tofu. Ja zaraz po kupieniu tofu przyprawiam je właśnie w ten sposób, a potem dodaję do różnych potraw- sałatek, zapiekanek, omletów czy czego tylko chcę. Kawałek tofu kroimy w średniej wielkości kostki. W miseczce mieszamy: 2 łyżki sezamu 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju sól, pieprz, zioła prowansalskie i na co tylko mamy ochotę   Tę mieszankę łączymy z serem i zostawiamy na min. 1 h w lodówce (na...

Zobacz także przepisy na:

    dagooshya
    dagooshya Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    My Culinary Art
    Podsumowanie akcji "Zimowy Obiad"

    Podsumowanie akcji "Zimowy Obiad" 1560

    mammadeli
    mammadeli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    mammadeli
    Kolorowa zapiekanka z dynią i tofu

    Kolorowa zapiekanka z dynią i tofu 274

    Dorota Smakuje
    Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorota Smakuje
    Obiady w Lipcu

    Obiady w Lipcu 258

    Taste of my day
    Taste of my day Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Taste of my day
    Zupa miso

    Zupa miso 282

    Sprawdzona Kuchnia
    Sprawdzona Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sprawdzonakuchnia
    Pierogi ze szpinakiem

    Pierogi ze szpinakiem 841

    Taste of my day
    Taste of my day Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Taste of my day
    Nalewki z truskawek

    Nalewki z truskawek 8878